Echinacea

Napjainkban egyre többet beszélünk az egészség megőrzéséről és magáról a megelőzésről, amely számos dolgot foglal magába. Itt kerülnek előtérbe maguk a gyógynövények, amelyek szerepe a gyógyászatban évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza és kiemelkedő az egészségmegőrző fontosságuk. Egészségünk megőrzéséhez, vagyis a betegségek kialakulásának megelőzéséhez számos pontot figyelembe kell vennünk. Elengedhetetlen ugyanis az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő folyadékfogyasztás, valamint ezeket a folyamatokat különféle gyógynövény készítmények segítségével is támogathatjuk.

Az IMMUN4 megalkotásánál a fejlesztők ezt is figyelembe véve négy nagyszerű gyógynövény és a cink együttes erejét hívták segítségül az egészség megőrzése érdekében. Az összetevők között megtalálható az egyik leghatékonyabb, természetes immunerősítő növény az Echinacea purpurea, ismertebb nevén, a bíbor kasvirág.

echinacea

Bíbor kasvirág története

A bíbor kasvirágot (Echinacea Purpurea) az indián törzsek évszázadokon keresztül alkalmazták kígyómarás ellenszereként, különféle sebek kezelésére, valamint gyulladások csökkentésére ezt a kimondottan immunrendszert erősítő gyógynövényt. Gyógyhatásai az 1600-as évek óta ismertek, továbbá napjainkban a tulajdonságainak köszönhetően már a gyógyszeripar antibiotikum termékeivel is képes harcba szállni.

Miben rejlik az Echinacea immunerősítő hatása?

A bíbor kasvirág immunrendszer erősítő hatásáért az összetevői között nagy mennyiségben megtalálható fitoszterolok és poliszacharidok felelősek. A legtöbb jótékony hatóanyagot pedig a tavaszi és a kora nyári időszakban begyűjtött növény nyers gyökere adja.

Természetes antimikrobális és fertőzésgátló hatású növény, amely hatékony védelmet biztosít a gombák, vírusok, baktériumok, továbbá egyéb kórokozók és mikrobák ellen. A gyógynövény fogyasztásával és annak hatásának köszönhetően a sejtek egy interferon nevű anyagot kezdenek el fokozottan termelni, amely egy természetes, vírus ellenes anyag.

A megfázás és a nátha ellensége

Számos vizsgálat irányult már az Echinacea jótékony hatásaira, amelyek mind azt mutatják, hogy a megfázás és a nátha esetén nem csupán a gyógyulás idejét képes lecsökkenteni, hanem igazán hatékony maga a fertőzés megakadályozásában is. A növény kivonatait ma már a gyógyszeripar is felhasználja gyulladáscsökkentő, valamint nátha és meghűlés elleni szerek alapanyagaként.

Az Echinacea további egészségre gyakorolt hatásai

  • bőrbarát Kiválóan alkalmazható felületi sérülések kezelésére, mint például a tályog, akne, fekély, felfekvés és égési sebek.
  • rákellenes hatás Ezt az előnyét tekintve elsősorban olyan esetekben bizonyult a bíbor kasvirág hatékonynak, akiknek az immunrendszerét kemoterápia vagy sugárkezelés károsította. Ezekben az esetekben az egyének fehérvérsejtjei sokkal jobban regenerálódtak. A növény fehérvérsejtekre gyakorolt hatásait pedig más rákos betegségek esetén is bizonyították.
  • Láthatjuk, hogy az Echinacea purpurea, mennyire sokoldalú növény, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a korábban bemutatott egészségügyi előnyei mellett a különféle civilizásiós ártalmak ellen is hatásosan alkalmazható. A nap mint nap bennünket érő stresszhatások miatt ugyanis szintén segítségre szorul az immunrendszer.
Hol kapható?

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem

BioCo Multi Immuntabletta 60db

BioCo Multi Immun tabletta 60db

A BioCo Multi Immun 12 féle vitamin mellett 3 féle értékes növényi kivonatot tartalmaz, amelyek magas hatóanyag-mennyiséggel bírnak.

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Újdonság

Herbafulvo essenciaprémium papaya kivonattal 750ml

Herbafulvo essencia prémium papaya kivonattal 750ml

A Herbafulvo Esszenciák természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő italok. Hatékonyan segítik az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, illetv

Ár: 7395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!