A bokrosgomba és az immunrendszer

A Grifola frondosa egy bokrosgomba, amely szintén megtalálható az igazán sokoldalú , összetett és rendkívül hatékony IMMUN4 étrend-kiegészítő kapszula összetevői között. A bokrosgombát a gyógygombák között sokan az egyik legtökéletesebb immunőrként tartják számon.

Amennyiben a szervezet felerősítéséről vagy éppen a védelméről van szó, számos gyógygomba áll a rendelkezésünkre.

Gyógygombák és az egészség

Ma már egyre több helyen hallani a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásairól. Ezek a gombafajták az ismert tápanyagokon kívül olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek kifejezetten az egészséget támogatják.

bokrosgomba

A legtöbben még mindig elsősorban csak táplálékként tekintenek a gombákra, azonban a gyógygombák gyógyhatásai, illetve a megelőzésre gyakorolt pozitív hatásai már évtizedek óta ismert és egyes helyeken, kultúrákban használatos is. A folyamatos kutatásoknak köszönhetően azonban egyre nagyobb szerepet kapnak az orvoslásban már itthon is.

A gyógygombák a folyamatos és egyenletes hatóanyag tartalmat kivonat formájában biztosítják. Ez az egyik oka annak, hogy a fogyasztóhoz leggyakrabban kivonat formájában kerül.

A legfontosabb és legismertebb gyógygombák

 • Pecsétviaszgomba vagy Cordyceps
 • Oroszlánsörény gomba vagy Lion's Mane
 • Bokrosgomba vagy maitake vagy Grifola frondosa
 • Shiitake gomba
 • Brazil csiperke
 • Chaga gomba
 • Júdás füle
 • Gyapjas tintagomba

Napjainkban az egészségmegőrzés fontosságának köszönhetően egyre nagyobb figyelmet kap a megelőzés, amelynek köszönhetően a gyógygombákat sokan már egészségesen is fogyasztják. A gyógygombák közül a Grifola az egyik legtökéletesebb immunerősítőnek számít, így nem is meglepő, hogy az IMMUN4 összetevői között is megtalálhatjuk.

Immun4 egyik fontos összetevője, a bokrosgomba egészségügyi előnyei

 • Fokozza a szervezet inzulintermelését, továbbá mérsékli a vércukorszintet, amelynek köszönhetően igazán előnyös lehet cukorbetegek esetében.
 • Fontos szerepet játszhat a magas vérnyomás, valamint a koleszterinszint csökkentésében.
 • Fogyasztásával sokat tehetünk a csontritkulási folyamatok elindulása ellen.
 • Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően elősegítheti a súlycsökkenést.
 • Nagyszerű támogató hatással van a különféle betegségek megelőzésében.

A bokrosgomba kiemelkedően jó immunerősítőként ismert, amely elsősorban béta-glükán tartalmának köszönhető.

Béta-glükán

A béta-glükán a természetben is előforduló poliszacharid, amely növények, gombák, valamint baktériumok sejtfalában található meg.

Elsődleges hatása, hogy hatalmas lökést képes adni a szervezet védekező rendszerének. Így könnyebben győzhetőek le a betegségek és a különféle fertőzések is. A béta-glükán segítségével olyan emberek immunrendszere is hatékonyan erősíthető meg, akik átestek kemo- vagy sugárterápián, tartósan stressznek vannak kitéve vagy krónikus betegségben szervednek. Hatékonyan alkalmazható egyes daganattípusok kezelésénél, javítja a krónikus bőrbetegségeket, valamint hatásosnak bizonyulhat a koleszterinszint csökkentésénél is.

A bokrosgomba vagy más néven a Grifola frondosa kiváló segítséget nyújthat az immunrendszer és a szervezet megerősítésénél.

Legyen az első a megelőzés, amelyet IMMUN4 fogyasztásával hatékonyan támogathatunk!

Hol kapható?

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem

BioCo Multi Immuntabletta 60db

BioCo Multi Immun tabletta 60db

A BioCo Multi Immun 12 féle vitamin mellett 3 féle értékes növényi kivonatot tartalmaz, amelyek magas hatóanyag-mennyiséggel bírnak.

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Újdonság

Herbafulvo essenciaprémium papaya kivonattal 750ml

Herbafulvo essencia prémium papaya kivonattal 750ml

A Herbafulvo Esszenciák természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő italok. Hatékonyan segítik az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, illetv

Ár: 7395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!